De OPQ van SHL is een wetenschappelijk gevalideerde persoonlijkheidsvragenlijst waarmee de sterke kanten en aandachtspunten van de persoon op 32 belangrijke dimensies in kaart worden gebracht. De vragenlijst is speciaal ontwikkeld voor de werksituatie. Het is onderverdeeld in drie categorieën: relaties met mensen, denkstijl en gevoelens en emoties. 

Hoe kan een OPQ test helpen bij loopbaancoaching?

Wat uniek is aan deze test, is dat de uitkomst gebaseerd is op 32 dimensies. Dit geeft jou een bijzonder gedetailleerd inzicht over jouw persoonlijkheid. Denk aan wat een passende baan en werkomgeving zouden kunnen zijn, zoals 

  • welke leerstijl heb ik?
  • wat kan ik goed/welke competenties heb ik? 
  • wat is mijn rol in een team en hoe geef ik leiding?

Naast inzage in jouw loopbaanvragen komt naar voren welke competenties jij minder inzet en welke talenten hier tegenover staan.

Als geaccrediteerd OPQ-coach analyseer ik jouw profiel grondig. Samen met een aantal loopbaangesprekken, geven we jouw loopbaan verder richting. 

Hoe gaat dit traject?

Aan de hand van jouw loopbaanvragen en mate van zelfkennis bekijken we welk instrument hierbij het meest passend is. Indien dit een OPQ test is, ontvang je een inlog en maak je de test. Vervolgens bespreken we de uitkomsten en bepalen we de verdere opmars. 

Kosten OPQ assessment  

De kosten voor het (uitgebreide) OPQ assessment bedragen €450,- inclusief een terugkoppelgesprek. Het is verstandig deze te combineren met een aantal loopbaangesprekken.

Als je een werknemer bent, informeer dan eens bij jouw werkgever naar de mogelijkheden. Vaak worden deze assessments vergoed.

Nieuwsgierig of een OPQ assessment bij jou past of heb je vragen over de 32 dimensies van OPQ?