Voor wie is loopbaancoaching?

Loop je vast in je huidige baan? Haal je geen voldoening uit je werk? Kriebelt het? De coronacrisis zet jou wellicht aan het denken? Of weet je niet welke kant je op wil na je opleiding? Dan is loopbaancoaching iets voor jou. 

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is begeleiding op jouw weg, die je aflegt in de wereld van opleiding en werk. Denk aan keuzebegeleiding. Het kan ook gaan om het versterken van je competenties, het wegnemen van stressfactoren of het verhelderen van je zelfbeeld en levensdoelen.

Wat gaan we doen?

Belangrijk is om te weten, wat er speelt en hoe je hiermee om kunt gaan. Samen gaan we op zoek naar jouw uitdaging. Tijdens dit traject werken we aan jouw stip aan de horizon. We maken een plan van aanpak waarin jouw talenten aan de orde komen en werken we aan mogelijke uitdagingen en belemmeringen. 

Ik werk met (voorbereidende) opdrachten, oefeningen en online assessments waar nodig. Mijn aanpak onderscheidt zich door een concreet actieplan en ondersteuning bij de uitvoering.

Wat kost loopbaancoaching?

De kosten voor een loopbaancoachingstraject liggen tussen €1.000,- en €2.000,-. Dit hangt af van de aanpak. 

Als je een werknemer bent, informeer dan eens bij jouw werkgever naar de mogelijkheden. Vaak worden deze trajecten (gedeeltelijk) vergoed. Ben je bijvoorbeeld medewerker bij het Rijk, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling loopbaanadvies / loopbaanscan via het A+O fonds Rijk. Als loopbaandeskundige met RL keurmerk voldoe ik aan de door het Rijk gestelde criteria. 

Ook zijn er veel interessante financiële voordelen vanuit de overheid, zoals het STAP-budget.

Bekijk het overzicht van de meest voorkomende financiële regelingen voor loopbaancoaching en (om)scholing vanuit overheid en werkgever.

Hoe lang duurt loopbaancoaching?

Een loopbaancoachingstraject duurt gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden. Ook dit hangt af van de aanpak en het soort begeleiding.