(subsidieregeling van de Overheid van 1 april 2022 tot en met 30 november 2022)

Is het STAP Ontwikkeladvies iets voor jou?

Wil jij in een kort traject grip krijgen op hoe je ervoor staat in je werk en welke scholing je zou kunnen volgen, dan is deze ‘STAP Ontwikkeladvies’-regeling iets voor jou. Iedereen komt in aanmerking die geen opleiding heeft of die basisonderwijs, vmbo, mbo 1/mbo entree of mbo 2 heeft afgerond (een afgeronde havo of vwo voldoet hier niet aan). Het maakt niet uit of je op dit moment werknemer, werkloos of zelfstandig ondernemer bent. Deze subsidieregeling voor ontwikkeladvies is ook nuttig als je aan het begin van je loopbaan staat.

Profiteer nu van dit gratis STAP Ontwikkeladvies

Met deze regeling ontvang jij gratis loopbaan- en scholingsadvies. Dit advies bestaat uit 3 loopbaangesprekken van in totaal 4 uur en een online arbeidsmarktscan of ondernemersscan. Je leest er hieronder meer over. De regeling is heel populair, maar gelukkig is het maximaal aantal deelnemers nog niet bereikt en kun je nog inSTAPpen.

Profiteer van gratis online leeraanbod

Iedereen kan kiezen voor gratis online trainingen. Dit zijn interessante opleidingen van erkende opleidingsinstituten. Normaal gesproken kosten deze je tussen de € 500,-  en € 1.250,-. Het aanbod is erg breed: zo staan opleidingen als Excel, leidinggeven of jezelf presenteren voor je klaar. Wil je in aanmerking komen voor een training? Zoek in de opleidingsdatabase, kies jouw opleiding uit en meld je aan.

Doe je mee met het gratis STAP Ontwikkeladvies van de STAP subsidieregeling en wil je optimaal profiteren? Combineer het advies dan met een van de aangeboden trainingen of maak gebruik van je STAP-budget.

Wat is de regeling STAP Ontwikkeladvies?

De regeling STAP Ontwikkeladvies is onderdeel van de STAP-subsidieregeling van de overheid die mensen wil stimuleren hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Hierin is belangrijk je te oriënteren op mogelijkheden met behulp van gericht ontwikkeladvies en gratis online leeraanbod. Sinds 1 april is nieuw budget beschikbaar gesteld.

De overheid heeft voor dit jaar 10,5 miljoen Euro beschikbaar gesteld. Hiervoor kunnen 15.000 STAP Ontwikkeladviezen worden afgegeven.

Wat gaan we doen?

In een periode van één à twee maanden houden we twee à drie gesprekken van in totaal 4 uur. Het eerste deel gaat over jou als persoon. In het tweede gedeelte koppelen we deze uitkomsten aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook doe je een online arbeidsmarktscan. Na afloop van het traject heb je inzicht in het toekomstperspectief van je huidige en gewenste werk, je competenties en loopbaanmogelijkheden.

Het geeft je tevens richting welke opleiding of studie je zou kunnen volgen en waar je het STAP-budget het beste voor in kunt zetten. Of wellicht sluiten jouw wensen ook aan bij een opleiding uit het gratis online leeraanbod. Als extra krijg je toegang tot een uitgebreide beroepen- en vacaturedatabase.

Wat kost het?

Dit STAP Ontwikkeladvies inclusief een online arbeidsmarktscan, ter waarde van € 700,-, is geheel gratis voor jou, mits je geen opleiding hebt afgerond, of wanneer je alleen basisonderwijs, vmbo, mbo 1 of entree of mbo 2 hebt afgerond (dus geen afgeronde havo of vwo-opleiding).

De regeling loopt administratief via Talagent. Je hoeft dus zelf niets te doen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aan te melden. Als je aangemeld bent, mag je ook later beginnen, bijvoorbeeld in juni of in oktober.