(subsidieregeling van de Overheid, ingaande 1 december 2020 VOL!)

Is de NL leert door regeling iets voor jou?

Wil jij in een kort traject grip krijgen op hoe je ervoor staat in je loopbaan, dan is deze ‘NL leert door’-regeling iets voor jou. Iedereen tot aan de pensioengerechtigde leeftijd komt hiervoor in aanmerking. Het maakt niet uit of je op dit moment werknemer, werkloos of zelfstandig ondernemer bent. Deze subsidieregeling voor loopbaanadvies is ook nuttig als je aan het begin van je loopbaan staat. Door voorgaande subsidieregelingen leeft het beeld dat “NL leert door” vooral voor 45 plussers is. 

Profiteer nu van dit gratis ontwikkeladvies

Met de NL leert door regeling ontvang jij gratis loopbaanadvies. Dit advies bestaat uit een aantal loopbaangesprekken van in totaal 4 uur en een online arbeidsmarktscan. Je leest er hieronder meer over. De NL leert door regeling is uiterst populair; het maximaal aantal deelnemers is inmiddels bereikt.

Profiteer nu ook van gratis online leeraanbod

Je kunt ook kiezen voor gratis online trainingen. Dit zijn interessante opleidingen van erkende opleidingsinstituten. Normaal gesproken kosten deze je tussen de €500,-  en €1.250,-. Het aanbod is erg breed: zo staan opleidingen als personal branding of leidinggeven aan hybride teams voor je klaar. Wil je in aanmerking komen voor een training? Zoek in de opleidingsdatabase, kies jouw opleiding uit en meld je aan. Doe je al mee met het gratis ontwikkeladvies van NL leert door en wil je optimaal profiteren? Combineer het advies dan met een van de aangeboden trainingen.

Wat is de NL leert door regeling?

De NL leert door regeling is een subsidieregeling van de overheid die mensen wil stimuleren hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Hierin is belangrijk je te oriënteren op mogelijkheden met behulp van gericht ontwikkeladvies en een gratis online leeraanbod. Per 1 december is er nieuw budget beschikbaar gesteld.

De overheid heeft in 2020 14 miljoen Euro beschikbaar gesteld. Dit plafond is reeds bereikt. Per 1 december 2020 is er opnieuw budget beschikbaar; voor het gratis ontwikkeladvies is dit plafond is inmiddels bereikt. Aan het gratis online leeraanbod kun je nog deelnemen.

Wat gaan we doen?

In een periode van één à twee maanden houden we een aantal gesprekken van in totaal 4 uur. Het eerste deel gaat over jou als mens. In het tweede gedeelte koppelen we jou als mens aan de arbeidsmarkt. Ook doe je een online arbeidsmarktscan. Na afloop van het traject heb je inzicht in het toekomstperspectief van je huidige en gewenste werk, je competenties en loopbaanmogelijkheden. Wellicht sluiten jouw wensen ook aan bij een opleiding uit het gratis online leeraanbod. Als extra krijg je toegang tot een uitgebreide beroepen- en vacaturedatabase.

Wat kost het?

Dit traject, ter waarde van €700,-, inclusief een online arbeidsmarktscan, is geheel gratis voor jou.

Wil je een slag dieper en er nog meer uithalen? Doe de loopbaanverkenner, gebaseerd op de (verkorte) OPQ persoonlijkheidstest. Nu, speciaal voor het NL leert door traject, van €235,95 voor €69,95. 

De regeling loopt administratief via Talagent. Je hoeft dus zelf niets te doen. Het maximaal aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Je kunt je dus niet meer aanmelden. Als je inmiddels aangemeld bent, mag je later beginnen, bijvoorbeeld in januari of februari.